Gepost op

Vacature beleidsadviseur zorg BLCN

De Beroepsvereniging Leefstijlcoaches Nederland (BLCN) is in ontwikkeling, net als het vak van leefstijlcoach. Naast groei in de zorgsector verwachten we de komende jaren ook een ontwikkeling in andere sectoren, zoals gemeenten, en een verdere groei bij de inzet via werkgevers. Nu de gecombineerde leefstijlinterventie in het basispakket van de zorgverzekering is opgenomen, zoekt de BLCN kandidaten voor de rol van beleidsadviseur zorg. Deze rol wordt in 2019 ingevuld op ZZP-basis met een gemiddelde tijdsbesteding van 6 uur per week. Overleg met het bestuur vindt vaak plaats in het midden van het land.

Om welke rol gaat het?

De beleidsadviseur zorg gaat zich voor de BLCN actief bezighouden met alles rondom leefstijlcoaching in de (basis) zorgverzekering. Het doel daarvan is dat leefstijlcoaches op hbo-niveau een goede en passende plek vinden binnen de zorg. Binnen de taak kan bijvoorbeeld vallen het deelnemen aan vergaderingen met (zorg)partijen, overleggen met zorgverzekeraars, beleid volgen en adviezen opstellen voor het bestuur van de BLCN.
Je krijgt taken en informatie overgedragen van de voorzitter van de BLCN, die de afgelopen jaren heeft deelgenomen aan het proces om de gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) te laten opnemen in de basis zorgverzekering per 1 januari 2019.

Welke kwaliteiten heb je nodig?

  • Eerste uitgangspunt is dat je je kunt vinden in de missie en de gedragscode van de BLCN.
  • Je kunt belangen van verschillende partijen verkennen en bij elkaar brengen.
  • Je kunt adviezen en standpunten verwoorden, mondeling en op papier.
  • Je hebt een aardige helicopterview, maar bent ook pragmatisch: je kunt zien wat er nodig is en de benodigde processen in gang zetten.
  • Ervaring in een beleidsmatige functie is een pre.

Wat krijg je?

  • Je zit midden in het speelveld van zorg en leefstijlcoaching en doet waardevolle contacten op.
  • Je draagt bij aan het verbeteren en vernieuwen van de zorg in Nederland: van nazorg naar voorzorg.
  • Je krijgt een vergoeding van € 50 per uur excl. BTW (ruimte voor gemiddeld 6 uur per week aan werkzaamheden) plus vergoeding van daadwerkelijk gemaakte reiskosten.

Solliciteren?

T/m 21 januari 2019 kun je je motivatie en CV sturen naar bestuur@blcn.nl.